18:30
Tips για την κουζίνα (Μέρος Α)

Tips για την κουζινα (Μερος Α)

Οικολογικός καθαρισμός για την κουζίνα σας.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 30/07/2015 | Συντάκτης: Φλωρεντία Αντζουλάτου

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένας οικολογικός και εύκολος τρόπος για να μυρίζει η κουζίνα σας ευχάριστα είναι να βράσετε σε μια κατσαρόλα λίγη κανέλα με ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.

 

ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα το παρατσούκλι μου είναι “μικροβιοφοβική”! Σε όλες τις κουζίνες οι πάγκοι, τα μαχαιροπίρουνα, τα σφουγγάρια, τα βουρτσάκια και οι πετσέτες πρέπει να διατηρούνται πάντα στεγνά. Αν παραμένουν υγρά ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση και φυσικά να αλλάζονται τακτικά και να πλένονται με καυτό νερό. Επίσης, τα σκεύη όπου φυλάσσονται το αλεύρι, ο καφές, το ψωμί, οι ξηροί καρποί και τα βότανα πρέπει να είναι πάντα στεγνά!

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μετά ή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος τις ζημιές μας τις κάνουμε. Όλο και κανά υγρό θα χυθεί κάνα φαγητό θα πέσει. Όσο ο φούρνος είναι ζεστός απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά.

 

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

1. Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί ένα πολύ δυνατό καθαριστικό επιφανειών.

2. Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας αλλά και του μπάνιου!

3.Αμμωνία: Είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές (πλακάκια, πατώματα, συσκευές, κ.λ.π.). Ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό, έχετε το δικό σας καθαριστικό. Διατηρήστε το υγρό σε ένα κλεισμένο δοχείο. Μην ανακατέψετε ποτέ την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης.

4. Σόδα : Κατάλληλη για να αντικαταστήσει τις σκόνες κατά των αλάτων του πλυντηρίου ρούχων! Ένα κουτί σόδας στο πρόγραμμα των 60 βαθμών χωρίς πρόπλυση κάθε 2-3 μήνες, διαλύει τα άλατα στον κάδο. ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ.

 

Να θυμάστε πως το καλύτερο καθαριστικό είναι το ζεστό νερό!!!


πηγή φωτογραφίας : hellawella.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα