15:37
Μινιμαλιστικές ιδέες για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Μινιμαλιστικες ιδεες για τη Χριστουγεννιατικη διακοσμηση!

Συμφωνείτε με την μινιμαλιστική διακόσμηση για τα φετινά Χριστούγεννα;

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/12/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Με τις διακοπές που έρχονται, πιθανότατα έχετε αρκετά στο μυαλό σας. Μεταξύ της αποστολής καρτών, αγορών δώρων, μαγειρέματος μεγάλων γευμάτων και φιλοξενουμένων, μην έχετε και ένα επιπλέον τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ένας τρόπος για να απλοποιήσετε τις διακοπές σας είναι να κάνετε κάποια μινιμαλιστική διακόσμηση του σπιτιού. Με μερικές βασικές αρχές και ιδέες σχεδίασης, μπορείτε να έχετε το σπίτι σας διακοσμημένο με ένα ή δύο μεγάλα αντικείμενα εστιακού σημείου. Άλλες ιδέες βασίζονται σε μικρά αντικείμενα έμφασης που είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο σπίτι. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για αρκετές μινιμαλιστικές ιδέες διακόσμησης για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μινιμαλιστικά στολίδια

Αν έχετε δοκάρια στο χώρο σας, κρεμάστε μεγαλύτερα στολίδια από αυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε ένα εύκολο πνεύμα διακοπών στο χώρο σας. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε έναν ρουστίκ κομψό σχεδιασμό, όπως ο χώρος παραπάνω. Τα στολίδια είναι μια θαυμάσια εορταστική προφορά και όταν κρέμονται από την κορδέλα φαίνονται απλά και παραδοσιακά. Επίσης πηγαίνουν καλά με τα υπερμεγέθη κόκκινα στολίδια στο δέντρο.

Ακόμα κι αν δεν έχετε εκτεθειμένα δοκάρια, ίσως να σκεφτείτε αυτή την εύκολη ιδέα σε άλλους τύπους χώρων. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα μεγαλύτερο στολίδι στη μέση ενός στεφάνου. Θα μπορούσατε να κανονίσετε μεγάλα στολίδια σε καθαρά αγγεία. Μπορεί επίσης να θεωρήσετε ότι τα κρεμάτε από τις αλυσίδες έλξης στους ανεμιστήρες οροφής. Οποιοσδήποτε τρόπος να τα ενσωματώσετε, τα στολίδια προσθέτουν ένα εύκολο εορταστικό κέφι που λειτουργούν ως εξαιρετική διακόσμηση για τα Χριστούγεννα.

Μινιμαλιστική διακόσμηση των Χριστουγέννων με έμφαση στα στεφάνια

Μια άλλη ιδέα είναι να κρεμάσετε απλά στεφάνια με έμφαση στο χώρο. Μεγάλο κόκκινο ύφασμα για την κρέμασή τους προσθέτει κάποιο εορταστικό χρώμα. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα αν έχετε ένα συγκεκριμένο χρώμα στο χώρο σας, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ταιριάξετε με το ύφασμα που φέρουν τα στεφάνια από ό, τι το χρώμα που είναι στο χώρο σας. Αυτό σας δίνει μια εορταστική εμφάνιση και κρατάει στο συνολικό ύφος του δωματίου σε μινιμαλιστικό στυλ.

Πολύχρωμη γιρλάντα

Μια άλλη βασική αρχή για τη μινιμαλιστική διακόσμηση Χριστουγέννων είναι να βρείτε ένα κομμάτι που λειτουργεί ως το επίκεντρο. Για παράδειγμα, η γιρλάντα στην παραπάνω φωτογραφία είναι επαρκώς μεγάλη ώστε να σταθεί μόνη της.

Με αυτήν την ιδέα, μπορείτε είτε να κρεμάσετε τη γιρλάντα μόνο είτε να βρείτε άλλους λεπτούς τρόπους για να προσθέσετε εορταστική ευθυμία. Για παράδειγμα, τα στολίδια στο δίσκο στο τραπέζι του καφέ και στα αγγεία δίπλα στο τζάκι είναι ωραίοι πρόσθετοι τόνοι.

Εναλλακτικά σχέδια

Αν πραγματικά θέλετε να πάτε γερά και δημιουργικά με τις διακοσμήσεις των μινιμαλιστικών διακοπών σας, μπορείτε να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με έναν άλλον τρόπο, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Για να το κάνετε γιορτινές, μια γιρλάντα και μερικά στολίδια κρέμονται από το κλαδί.

Η αβίαστη εμφάνιση του κλάδου δίνει αμέσως μια αίσθηση μινιμαλισμού. Είναι μια δημιουργική ιδέα που λειτουργεί καλά σε ασυνήθιστα, καλλιτεχνικά σπιτικά σχέδια. Ο ουδέτερος τόνος στον κλάδο τον βοηθά να ταιριάζει με ένα ουδέτερο σχέδιο χρώματος, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παίζετε με πολύ χρώμα. Και μια φυσική υφή όπως ένα κλαδί λειτουργεί καλά σε ρουστίκ σπίτια.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα