08:14
Το MVRDV παρουσιάζει ένα πολύχρωμο, φουτουριστικό ξενοδοχείο!

Το MVRDV παρουσιαζει ενα πολυχρωμο, φουτουριστικο ξενοδοχειο!

Κάθε πολύχρωμο δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε διαφορετικούς χρήστες.

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 08/10/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Το ολλανδικό στούντιο MVRDV έχει χτίσει ένα πολύχρωμο, φουτουριστικό ξενοδοχείο, αποτελούμενο από εννέα δωμάτια που μπορούν να μεταφερθούν σε διαφορετικές διαμορφώσεις.

Σε έκθεση στο Eindhoven για την Ολλανδική Εβδομάδα Σχεδιασμού 2017, το W είναι μια ιδέα για διαμονή που μπορεί να προσαρμοστεί στις διαφορετικές ανάγκες των μελλοντικών κατοίκων - είτε πρόκειται για οικογένειες, σπουδαστές ή πρόσφυγες.

Κάθε πολύχρωμο δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε διαφορετικούς χρήστες. Περιλαμβάνουν ένα ζωντανό μωβ χώρο γεμάτο με ράφια, ένα όξινο-πράσινο τμήμα που περιέχει σκάλες και αιώρες, μια ζεστή ροζ σουίτα πολλαπλών επιπέδων και μια φωτεινή κίτρινη σοφίτα.

Η MVRDV ανέπτυξε το έργο σε συνεργασία με το The Why Factory, το ερευνητικό εργαστήριο της επιχείρησης. Αποτελεί μέρος μιας διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο οι πόλεις θα αναπτυχθούν στο μέλλον, ενόψει θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, οι φθίνοντες πόροι και η ταχεία αύξηση του πληθυσμού.

Οι σχεδιαστές περιγράφουν (W) ως ξενοδοχείο, όπου οι επισκέπτες πρέπει να αντιμετωπίσουν και να διαπραγματευτούν τους χώρους ονείρων άλλων κατοίκων.

"Με βάση την υπόθεση ότι η μέγιστη πυκνότητα θα μπορούσε να είναι ίση με το μέγιστο των επιθυμιών, αυτή η έρευνα που διεξάγεται από το Why Factory διερευνά τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης σε πυκνό πλαίσιο", δήλωσε ο συνιδρυτής της MVRDV Winy Maas.

"Μέσω παιχνιδιών και άλλων εργαλείων, το W διερευνά τις διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού για να μοντελοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανταγωνιστικές επιθυμίες και τα εγωίσματα του κάθε κατοίκου."

Με έδρα το Ρότερνταμ, η MVRDV διευθύνεται από τον Μaas μαζί με τον Jacob van Rijs και τον Nathalie de Vries. Τα άλλα πρόσφατα έργα του στούντιο περιλαμβάνουν μια πεζοδρομημένη πόλη με φυτά στη Σεούλ και ένα μπλοκ πύργου που μοιάζει με μια γιγαντιαία σκάλα.

Είναι ένα από τα τέσσερα έργα που παρουσιάζει το MVRDV κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός βιβλίου που ενθαρρύνει τους αρχιτέκτονες να αντιγράφουν ιδέες από άλλους.

Δεν υπάρχουν σχέδια για αναμόρφωση της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου συμβάντος. Ωστόσο, είναι διπλής όψης, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν δύο πιθανές ρυθμίσεις.

Πηγή: dezeen.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα