10:24
Το

Το "Casa H" στην Χιλη!

Είναι μια απόδειξη για την ομορφιά του οπλισμένου σκυροδέματος.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/09/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Με τίτλο «σπίτι H», αυτή η κατοικία στη Χιλή είναι μια απόδειξη για την ομορφιά του οπλισμένου σκυροδέματος.  Σχεδιάστηκε από τους felipe Assadi, Trinidad Schönthaler και Macarena ávila, όπου η κατοικία αποτελείται από μια διαδοχή διαμήκων και εγκάρσιων δοκών που μαζί δημιουργούν μια ενιαία δομή που αιωρείται με χάρη πάνω από το έδαφος.

«Όπως πάντα, προτιμούμε να κατοικήσουμε μια δομή αντί να δομήσουμε ένα δωμάτιο», εξηγεί ο Felipe Assadi. «Με αυτό τον τρόπο, θεωρούμε την τεχνική εφικτότητα ενός έργου ως το πραγματικό του σχέδιο σχεδιασμού. Η σκοπιμότητα δεν είναι ξεχωριστή από το σχεδιασμό του έργου, που αυτό σημαίνει ότι πριν γίνει σπίτι, το έργο είχε δική του δομή ».

Οι δοκοί υποστηρίζονται από τέσσερις τοίχους, δημιουργώντας ένα πρόβολο 7 μέτρων. Αυτοί οι τοίχοι υποστηρίζουν ολόκληρη τη δομή και δημιουργούν μια βάση για τα υπνοδωμάτια. Επίσης, το σπίτι περιλαμβάνει μια πισίνα, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο μπλοκ από σκυρόδεμα σε κάθετη γωνία με το ίδιο το σπίτι.

Χωρίς χωρίσματα ή στήλες, το επίπεδο πρόσβασης περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, όπως το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Ένας διάδρομος οδηγεί στην κύρια κρεβατοκάμαρα στο αντίθετο άκρο του σπιτιού, ενώ στο κάτω επίπεδο ένα οικογενειακό δωμάτιο συνδέεται με επιπλέον υπνοδωμάτια.

Πηγή: designboom.com

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα