06:48
Το  Painter΄s Studio γίνεται ένα σύγχρονο οικογενειακό διαμέρισμα!

Το Painter΄s Studio γινεται ενα συγχρονο οικογενειακο διαμερισμα!

Στο Παρίσι, η Atelier Wilda μεταμόρφωσε το στούντιο ζωγραφικής του καλλιτέχνη Pierre Lemaire.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 16/07/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Η Atelier Wilda μεταμόρφωσε το εργαστήριο ζωγραφικής του καλλιτέχνη Pierre Lemaire (1920-2007) στο Παρίσι της Γαλλίας σε ένα σύγχρονο οικογενειακό διαμέρισμα. Είναι 45 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει μινιμαλιστικό εσωτερικό χώρο και γοητευτικά παράθυρα οροφής, τα οποία πλημμυρίζουν τον χώρο με φυσικό φως.

Ούτε ο πελάτης , αλλά ούτε και ο αρχιτέκτονας ήταν πρόθυμοι να συμβιβαστούν στην χωρική ποιότητα του εργαστηρίου. Οι εργολάβοι διατήρησαν τους φέροντες τοίχους και την οροφή του κτηρίου, αλλά κατεδάφισαν την υπάρχουσα πλάκα. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός κεντρικού ανοιχτού χώρου, ορατού από κάθε γωνιά του διαμερίσματος.

"Οι λευκοί τοίχοι τονίζουν τα ξύλινα στοιχεία (οξιά) που μαλακώνουν και θερμαίνουν το φως", ανέφεραν οι αρχιτέκτονες. "Τα έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το σύνολο των δυνατών αποθηκευτικών χώρων. Προκειμένου να ενισχυθεί η αίσθηση του χώρου, το έργο παρουσιάζει μικρή ποικιλία χρωμάτων και υλικών. "

Μια λαμπερή καμπίνα κουρνιάζει στην κορυφή της έντασης του ήχου, με θέα το σαλόνι. Αυτή η προσθήκη δημιουργεί ένα μεγάλο κρεβάτι για δύο άτομα, ένα χώρο γραφείου με χώρο αποθήκευσης και ένα γραφείο. Πάνω απ΄όλα, το σύγχρονο οικογενειακό διαμέρισμα γιορτάζει την πρωτοτυπία και το παιχνιδιάρικο θέμα.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα