10:25
Το floral στην διακόσμηση!

Το floral στην διακοσμηση!

Αυτή την σεζόν, το floral είναι σε πλήρη άνθιση.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 04/07/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Οι floral εκτυπώσεις είναι μια ελκυστική προσθήκη σε σχεδόν κάθε δωμάτιο, εάν γνωρίζετε πώς και πού πρείπει να το τοποθετήσετε στην διακόσμηση. Και δεδομένου ότι έρχονται σε τόσες πολλές διαφορετικές μορφές, είναι εύκολο να βρείτε ποιό από αυτές ταιριάζει για εσάς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε, πώς οι floral ταπετσαρίες μπορούν να προσθέσουν στο χώρο του σπιτιού σας μια άλλη άποψη και στυλ.

1. Συνδυάστε μεγάλες εκτυπώσεις floral με ουδέτερες αποχρώσεις

Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μεγάλες εκτυπώσεις λουλουδιών είναι να τα συνδυάσετε με ένα ουδέτερο χρωματικό σχέδιο και κάποιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται με άλλα φωτεινά χρώματα ή υφές.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πώς αυτή η εμφάνιση καθιστά τις καρέκλες ένα εστιακό σημείο. Η έμφαση των φυτικών μοτίβων με τα  λουλούδια σε γλάστρες δημιουργεί επίσης ένα ελκυστικό στυλ. Οι καρέκλες λειτουργούν επίσης ως μέρος του μεταβατικού σχεδιασμού, με διαχρονικά στοιχεία όπως το μαρμάρινο τζάκι και τους τοίχους, σε συνδυασμό με το κλασικό, διακοσμημένο φωτιστικό.

2. Χρησιμοποιήστε florals σε δημιουργικά διακοσμητικά κομμάτια όπως τα κεφαλάρια των κρεβατιών

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πόσο καλά μπορούν να λειτουργήσουν τα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα ως μέρος του κεφαλιού και με ανάλογο μαξιλάρι ρίψεως. Και πάλι, τα λουλούδια στο κομοδίνο προσθέτουν μια έμφαση και συνοχή στο χώρο.

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ιδέα σε άλλους χώρους. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επαναχρησιμοποιήσετε έναν οθωμανικό έπιπλο για να πάτε με έπιπλα σε έγχρωμο χρώμα. Αυτό επιτρέπει σε ένα μεγάλο floral print να ενεργεί ως περισσότερο κλασικό στυλ, το οποίο πηγαίνει σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο.

3. floral σχέδια

Μια άλλη ιδέα είναι να προχωρήσουμε σε μεγάλες εκτυπώσεις λουλουδιών που χρησιμοποιούν ένα πιο υποτονικό χρωματικό σχήμα. Ψάξτε για floral εκτυπώσεις που έχουν τα πραγματικά λουλούδια σε αποχρώσεις όπως μπλε ή σκούρο χρυσό. Τα ίδια τα λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν πιο μακριά, έτσι ώστε να ξεκολλήσει περισσότερο από τη σκιά του φόντου, όπως το πράσινο λουλούδι στην παραπάνω φωτογραφία.

Αυτός ο αθόρυβος χρωματισμός ταιριάζει με ένα ευρύτερο φάσμα επίπλων και υφών, αφού δεν θα κυριαρχήσει στο χώρο τόσο πολύ.

4. Θυμηθείτε τα παράθυρα

Αν ψάχνετε να εργαστείτε με τολμηρά floral μοτίβα, θυμηθείτε τα στοιχεία όπως σκάλες, κουρτίνες ή υφάσματα περσίδες. Αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την προσθήκη ενός χρωματικού χρώματος σε διαφορετικά δωμάτια ουδέτερου χρώματος. Μια άλλη επιλογή είναι να συντονιστούν οι κουρτίνες παραθύρων με μια καρέκλα ή δύο, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Αυτό προσθέτει μια ισορροπία και συνοχή στο δωμάτιο.

Επίσης, ορισμένα στυλ, όπως τα στυλ boho, είναι διάσημα για την προσθήκη όσο το δυνατόν περισσότερου χρώματος και υφής.

5. Η χρωματική συνάρτηση με το υπόλοιπο δωμάτιο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια μεγάλη εκτύπωση λουλουδιών είναι το χρώμα να το συντονίζετε με ολόκληρο το δωμάτιο. Στην παραπάνω φωτογραφία, τα πορτοκαλί λουλούδια ταιριάζουν με το χρώμα στην κορυφή του τοίχου. Από εκεί, συμπληρωματικές αποχρώσεις όπως το ροδακινί δίνουν σε αυτό το δωμάτιο ένα συνεκτικό σχέδιο.

Με τόσα πολλά σχέδια και στυλ, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να ενσωματωθούν μεγάλες εκτυπώσεις σε floral στο σπίτι σας. 

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα