09:50
Μικροί χώροι - Μεγάλα δωμάτια;

Μικροι χωροι - Μεγαλα δωματια;

5+1 εξοπλισμοί για να κάνουμε τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 13/06/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Η διακόσμηση ενός μικρού δωματίου δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Υπάρχει μια περιορισμένη ευελιξία κίνήσεων που μπορείτε να κάνετε σε αντίθεση με μεγαλύτερους χώρους.

Γενικά, έχοντας ένα μικρό δωμάτιο, θέλουμε πάντα να το κάνουμε να φανεί οπτικά μεγαλύτερο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό, από την επιλογή του χρώματος έως τον σχεδιασμό του σχεδίου και ούτω καθεξής. Αλλά υπάρχουν μερικά τρικς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

1. Χρησιμοποιήστε υφές που αντανακλούν το φως

Όσο περισσότερο φως μπορείτε να αφήσετε στο δωμάτιο τόσο το καλύτερο, ειδικά όταν πρόκειται για φυσικό φωτισμό. Η χρήση ανακλαστικών υλικών μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανομή του φωτός και έτσι να φανεί όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο. Ακόμα και το βελούδο και τα μεταξωτά, πόσο μάλιστα τα έπιπλα ή οι μεταλλικές υφές αντικατοπτρίζουν το φως και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και μεγαλύτερο.

2. Περισσότερες πηγές φωτός

Ο φωτισμός με το σωστό τρόπο έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στον τρόπο εμφάνισης ενός δωματίου. Έτσι, μία μόνο πηγή φωτός δεν είναι ποτέ αρκετή. Προσθέστε περισσότερους λαμπτήρες και φωτιστικά κάνοντας το δωμάτιο να δείχνει το καλύτερο.

3. Χρησιμοποιήστε μονοχρωμίες

Ενώ η ποικιλία στο χρώμα μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το ντεκόρ σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, κάνει ακριβώς το αντίθετο σε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται γεμάτο. Αντ΄αυτού χρησιμοποιήστε ένα μονότονο χρωματισμό και προσθέστε ποικιλία με υφές και υλικά. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μινιμαλιστικής σκανδιναβικής διακόσμησης.

4. Υπερμεγέθης καθρέφτης

Οι καθρέφτες επεκτείνονται στον οπτικό χώρο. Έτσι, αν θέλετε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες. Ένας υπερμεγέθης στρογγυλός καθρέφτης λειτουργεί καλύτερα στην περίπτωση αυτή.

5.  Ένα υπερμεγέθη κομμάτι της τέχνης

Η ύπαρξη πολλών έργων τοίχου μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται γεμάτο, το οποίο είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε. Αντ΄αυτού, χρησιμοποιήστε ένα ενιαίο υπερμεγέθη έργο τέχνης τοίχου που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο.

6. "Αόρατα" Έπιπλα

Τα διάφανα γυάλινα κομμάτια επίπλων δεν καταλαμβάνουν οπτικό χώρο. "Αόρατα" τραπέζια καφέ, καρέκλες και σκαμνιά, ακόμα και ράφια θα δώσουν τη λειτουργία που θέλετε, αλλά δεν θα γεμίσουν το δωμάτιο οπτικά. Μοιάζουν ωστόσο κομψά και λαμπερά.

Πηγή: decorideas.meΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα