10:03
Μια μινιμαλιστική κατοικία στην Ταϊλάνδη!

Μια μινιμαλιστικη κατοικια στην Ταϊλανδη!

Με μια εκπληκτική νέα σπειροειδή σκάλα ως κεντρικό στοιχείο,αυτή η σύγχρονη κατοικία ανακαινίζεται.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 11/06/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Η δημιουργική ομάδα του FATTSTUDIO ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος με ενδιαφέρουσα διάταξη στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Σκοπός του έργου ήταν ο σχεδιασμός ενός φωτεινού, ευάερου χώρου διαβίωσης για ένα νεαρό ζευγάρι με αγάπη για τον μινιμαλισμό.

Μία σημαντική πρόκληση της επικαιροποίησης του σχεδιασμού ήταν η προσαρμογή των σύγχρονων ζωντανών αναγκών των ιδιοκτητών στον υπάρχοντα χώρο. Αυτό το σπίτι στην Ταϊλάνδη απλώνεται σε δύο ορόφους, μια επιφάνεια 90 τετραγωνικών μέτρων κάτω και ένα επίπεδο πατάρι. Οι σπειροειδείς σκάλες συνδέουν τους δύο ορόφους και προσθέτουν μια κομψή όψη στο εσωτερικό σχέδιο.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των ιδιοκτητών όσον αφορά την πρακτική αποθήκευση, οι σχεδιαστές έχτισαν δύο μεγάλες ντουλάπες (μία δίπλα στην είσοδο και μία άλλη μέσα στο υπνοδωμάτιο), καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις ραφιών.

Ο κύριος όροφος φιλοξενεί το καθιστικό, χωρισμένο από την κρεβατοκάμαρα μέσω ενός τοίχου από γυαλί και χάλυβα. Η σειρά των υλικών και των υφασμάτων κάνουν τον χώρο να αισθάνεται ζωντανός, παρά τις μινιμαλιστικές του ρυθμίσεις. Μέρη του ξύλου που βρέθηκαν στο διαμέρισμα πριν από την ανακαίνιση αποκαταστάθηκαν και μαγικά τονίσθηκαν.

Το οκταγωνικό πατάρι οραματίστηκε ως εσωτερική στοά, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουλέψουν ή να χαλαρώσουν. Μεγάλα παράθυρα μεγέθους επιτρέπουν στο φυσικό φως να πλημμυρίζει τους χώρους, προσθέτονταςτη δίκη τους άποψη.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα