10:59
Προτάσεις για σωστή τοποθέτηση των βίβλίων!

Προτασεις για σωστη τοποθετηση των βιβλιων!

5+1 δημιουργικοί τρόποι για να διακοσμήσετε τα βιβλία σας.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 18/05/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Παρά το γεγονός ότι ζουμε στην εποχή των ηλεκτρονικών αναγνωστών, τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής για πολλούς από εμάς.  Το πρόβλημα είναι να υπολογίζουμε πού και πώς να αποθηκεύσουμε μια συλλογή από βιβλία, που μπορεί να είναι εκπληκτικά περίπλοκο. Η προφανής λύση είναι τα ράφια. Συνεπώς, θα πρέπει να πάτε με βιβλιοθήκες, ράφια που κυριαρχούν σε τοίχο ή μικρά ράφια με έμφαση; Φυσικά, τα ράφια δεν είναι η λύση σε όλα τα βιβλία αποθήκευσης. Υπάρχουν καλάθια, ράφια - τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Εναλλακτικά, μην αποθηκεύετε μόνο τα βιβλία σας - διακοσμήστε μαζί τους! Ακολουθούν ορισμένοι από τους αγαπημένους τρόπους χρήσης βιβλίων για να προσθέσετε κάποιο στυλ στο χώρο σας.

1. Color code

Η τοποθέτηση βιβλίων ανά χρώμα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να διακοσμήσετε με βιβλία σας. Στην παραπάνω φωτογραφία, τα βιβλία χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα όμορφο σχέδιο ουράνιου τόξου. Η χρήση αυτής της μεθόδου προσθέτει αρκετά ωραία χρώματα στο δωμάτιο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αίσθηση οπτικής αντίληψης, καθώς είδος παιχνιδιού.

Μπορείτε να επιτύχετε αυτό το βλέμμα χρησιμοποιώντας διαχωριστικά ράφια ή, προσπαθήστε να ταξινομήσετε τα βιβλία με χρώμα σε ένα μεγάλο ράφι, δημιουργώντας ένα γραμμικό ουράνιο τόξο αποχρώσεων. Αυτό αποτελεί μια διασκεδαστική, καλλιτεχνική προσθήκη σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

2. Προσθέστε διακοσμητικές τόνους

Δοκιμάστε να αναμειγνύετε φωτογραφίες, κομμάτια τέχνης, αγγεία και οτιδήποτε άλλο έχετε καταφέρει να συλλέξετε κατά τη διάρκεια των ετών μεταξύ της συλλογής βιβλίων σας. Είναι μια στρατηγική που λειτουργεί υπέροχα σε παραδοσιακά στυλ που τείνουν να ευνοούν πολλά διακοσμητικά και οπτικά στοιχεία σε ένα χώρο.

Όσο πιο δημιουργικός θα έχετε με την διάσπαρτη τοποθέτηση τέχνης και βιβλίων, τόσο πιο οπτικό ενδιαφέρον προσθέτετε στον χώρο σας. Μην νιώθετε ότι πρέπει να ευθυγραμμίζετε τα βιβλία σας σε ένα ράφι με τον συνηθισμένο τρόπο. Τοποθετήστε μια φωτογραφία ανάμεσα σε μια σειρά βιβλίων, βάλτε ένα μπολ πάνω από μια στοίβα από βιβλία ή κανονίστε μια στοίβα βιβλίων ανάμεσα σε δύο ουσιαστικά κομμάτια.

3. Διακοσμήστε με βιβλία

Οι στοίβες βιβλίων είναι μια διασκεδαστική προσθήκη σε πιο άνετα σχεδιασμένα διαστήματα, όπως είναι η αίθουσα boho artsy ,όπως φαίνεται παραπάνω. Τοποθετήστε ένα φυτό ή μια φωτογραφία στην κορυφή του πύργου βιβλίων για ακόμη περισσότερο funky και διασκέδαση vibe. Παρατηρήστε την επίπεδη σανίδα στη βάση του πύργου βιβλίου: δίνει στα βιβλία μια σταθερή βάση και κρατά το κάτω βιβλίο από το πάτωμα.

4. Γίνετε δημιουργικοί με τα ράφια

Η τοποθέτηση σε ράφια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αισθανθείτε ελεύθεροι και γίνετε δημιουργικοί: βάλτε τα ράφια στο πάτωμα, κάτω από τα κλιμακοστάσια ή οπουδήποτε αλλού θα ήταν εύχρηστα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φυλάσσετε τα βιβλία χωρίς να καταλαμβάνετε χώρο. Επίσης,  έτσι τα ενσωματωμένα ράφια είναι μια καλή επιλογή για μικρά χώρους.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πόσο καλά λειτουργούν τα ενσωματωμένα ράφια. Η γεωμετρία προσθέτει μια καθαρή και αρμονική εμφάνιση στο χώρο και το ράφι πάνω από την πόρτα αποδεικνύει ότι μπορείτε να χωρέσετε μια βιβλιοθήκη οπουδήποτε, αν είστε αρκετά ευρηματικοί.

5. Χρησιμοποιήστε ράφια

Διαφορετικά, τα ασύμμετρα ράφια που απεικονίζονται παραπάνω δημιουργούν ένα γεωμετρικό ενδιαφέρον: είναι μια σταθερή επιλογή για σύγχρονους χώρους που ευνοούν τα δημιουργικά γεωμετρικά στυλ. Οι ανοιχτοί χώροι που απομένουν από τα μικρότερα ράφια αφήνουν χώρο μεταξύ των βιβλίων.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας: τα ράφια πάνω από τις πόρτες, κάτω από χώρους σκαλοπατιών - σχεδόν οπουδήποτε αλλού έχετε κάποιο κενό χώρο στον τοίχο.

6. Think outside the bookcase

Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να σκεφτείτε μόνον τα ράφια κατά τη διακόσμηση με τα βιβλία. Η παραπάνω φωτογραφία αποδεικνύει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε βιβλία σχεδόν σε οτιδήποτε, όπως ένα φωτεινό κόκκινο βαγόνι, το οποίο προσθέτει ένα ποπ παιχνιδιού στο δωμάτιο αυτού του παιδιού.

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε βιβλία σε ψάθινα καλάθια ή σε καλάθια σε λουρίδες. Εάν ο χώρος σας είναι πιο ρουστίκ, βάλτε μικρά βιβλία σε μεταλλικούς κάδους. Οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα