08:58
Μικροί χώροι - πολλά πλεονεκτήματα;

Μικροι χωροι - πολλα πλεονεκτηματα;

3+1 ιδέες για να διακοσμήσετε τους μικρούς σας χώρους.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 14/05/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Έχετε ένα αχρησιμοποίητο μικρό χώρο στο σπίτι σας, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τον χώρο να μοιάζει γεμάτος.

Με το να είσαι δημιουργικός, μπορείς να κάνεις ένα μικρό χώρο που θα αγαπήσεις. Παρακάτω υπάρχουν αρκετές συμβουλές εσωτερικού σχεδιασμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το μικρό σας χώρο να φανείται γεμάτος.

1. Ψάξτε για εναλλακτικές χρήσεις για το χώρο σας

Υπάρχουν πολλές περιοχές στο χώρο σας που μπορείτε να τις  θεωρήσετε ως εντελώς άχρηστες. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα μικρό χώρο κάτω από μια προεξοχή από τον τοίχο. Ή ίσως υπάρχει κάποιο διάστημα δαπέδου ανάμεσα σε δύο δοκούς στήριξης ή μια γωνία πίσω από μια καρέκλα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι χώροι έχουν πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα, ένας μικρός χώρος θα μπορούσε να μεταφερθεί μεταξύ των δοκών υποστήριξης, δημιουργώντας μια άμεση περιοχή για χώρο αποθήκευσης ή τραπέζι εργασίας. Ένας μικρός καναπές θα μπορούσε να πάει κάτω. Αυτή η γωνία πίσω από την καρέκλα μπορεί να τοποθετηθεί ένας λαμπτήρας δαπέδου.

Υπάρχει αχρησιμοποίητος χώρος κάτω από τις σκάλες; Γίνετε δημιουργικοί! Έχουμε δει τα πάντα από καρέκλες και φώτα ανάγνωσης, προσαρμοσμένες βιβλιοθήκες, πτυσσόμενα γραφεία και τηλεοράσεις που προστέθηκαν σε αυτό το χώρο. Φυσικά, μια πολύ πιο κοινή χρήση για αυτόν τον χώρο είναι η βασική αποθήκευση.

2. Χρησιμοποιήστε μικρά έπιπλα χώρου

Μπορείτε να βρείτε ειδικά έπιπλα κατασκευασμένα ειδικά για μικρούς χώρους. Αυτά τα κομμάτια έχουν συνήθως πολλαπλών χρήσεων λειτουργίες.

3. Επενδύστε σε ράφια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οργανώσετε ένα μικρό χώρο είναι να χρησιμοποιήσετε ράφια που δεν καταλαμβάνουν χώρο.

Με τα ράφια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη χωρίς να καταλαμβάνει χώρο στο δάπεδο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να κρατήσετε κουτιά αρχείων, καθιστώντάς τα ένα εξαιρετικό εργαλείο για την οργάνωση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ραφιών είναι, ότι ταιριάζουν σχεδόν οπουδήποτε. Τοποθετήστε τα σε γωνίες, πάνω σε βιβλιοθήκες, κάτω από σκάλες, πάνω από τον καναπέ ή ακόμα και πάνω από τις πόρτες.

4. Ανακεφαλαιώστε όλα όσα διαθέτετε

Ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας και αποφασίστε τι δεν χρειάζεστε.

Με μικρούς χώρους, υιοθετήστε μια στάση "less is more". Για παράδειγμα, αντί για πολλά γεμάτα μικρά κομμάτια τέχνης που μόλις ταιριάζουν σε έναν τοίχο, προσπαθήστε να πάτε με ένα μεγάλο κομμάτι.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα