10:24
Περιστρεφόμενα περίπτερα στον Καναδά που εμπνέουν μια αίσθηση κίνησης!

Περιστρεφομενα περιπτερα στον Καναδα που εμπνεουν μια αισθηση κινησης!

Είναι τρία περίπτερα που παίρνουν το σχήμα ενός χωριού, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 09/03/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Το Atelier Urban Face ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του έργου "Mount-Royal Kiosks". Αυτά τα τρία περίεργα κτίρια έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τις αστικές οικογενειακές αποδράσεις στο Mount Royal Park, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

"Τα νέα περίπτερα παίρνουν το σχήμα του χωριού," εξήγησαν οι αρχιτέκτονες. "Αυτό ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό, καθώς ένας οικισμός ενσωματώνει την ιδέα ενός χωριού, που ενθαρρύνει την αίσθηση της αλληλεπίδρασης και της κοινότητας. Η τοποθέτηση των κιβωτίων είναι τυχαία και αντιπροσωπεύει διάλογο μεταξύ των κιόσκιων και του κύριου περιπτέρου.

Η εγκατάσταση εμπνέεται από δύο βασικά στοιχεία: το παιχνίδι του φωτός και τη συνεχή μετατόπιση του ανέμου. Χάρη στις χαλύβδινες κατασκευές, κάθε περίπτερο προσκρούει σε διαφορετική γωνία, σαν να πιέζεται από τον άνεμο. Το πρώτο περίπτερο είναι κεκλιμένο σε 10 μοίρες, σχεδιασμένο τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές εκδρομές. Με αρκετό χώρο για μέχρι 30 άτομα, οι δυνατότητες δραστηριότητας είναι πολλές.

Το δεύτερο περίπτερο, με κλίση 20 μοίρες, στεγάζει εργαλεία και εξοπλισμό για υπηρεσίες πάρκου, καθώς και σταθμό πρώτων βοηθειών. Η τρίτη, με κλίση 30 μοιρών, φιλοξενεί το γραφείο εισιτηρίων, καθώς και την αποθήκευση ψυχαγωγικού εξοπλισμού.

Πηγή: freshome.com

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα