14:24
Μινιμαλιστικό ή Σκανδιναβικό σχεδιασμό;

Μινιμαλιστικο η Σκανδιναβικο σχεδιασμο;

Ομοιότητες και διαφορές!

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 05/02/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Ο "μινιμαλιστικός σχεδιασμός" αναφέρεται στη χρήση βιομηχανικών υλικών και γεωμετρικών μορφών σε ανοιχτού τύπου χώρο, που ευνοεί τα σχέδια λευκού και μαύρου χρώματος. Υπογραμμίζει την απλότητα και τη λειτουργία στα έπιπλα, ενώ ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει γίνει πιο μαλακός και λιγότερο αυστηρός με την πάροδο του χρόνου, με ένα ευρύτερο φάσμα υφών και άλλων πιο περίεργων πτυχών.

Ο όρος "μινιμαλισμός" χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει το έργο των αμερικανών εικαστικών καλλιτεχνών στη δεκαετία του ΄60, σύμφωνα με την ιστορία της τέχνης, όπως οι Robert Morris και Anne Truitt. Τώρα χρησιμοποιείται σε σχέση με τα πάντα από κοστούμια παντελονιού μέχρι ασημικά. Η ίδια η αισθητική έχει επιρροές συνδεδεμένες με τον παραδοσιακό ιαπωνικό σχεδιασμό, ιδιαίτερα στις καθαρές γραμμές και την ανοικτή ροή της κίνησης σε όλο το σπίτι.

Ο "σκανδιναβικός σχεδιασμός" αναφέρεται στη χρήση φυσικών υλικών, ανοιχτών χρωμάτων και μινιμαλιστικών σχημάτων σε ανοιχτούς χώρους που αξιοποιούν το ηλιακό φως.

Το μοντέρνο στυλ προέρχεται από τη σκανδιναβική περιοχή - τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία - στη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με το The Washington Post. Σκεφτείτε λευκά ξύλινα σπίτια με μονοχρωματικά σχέδια χρωμάτων και έργα τέχνης και θα έχετε μια αρκετά καλή εικόνα αυτού του σχεδίου.

Κάτι μπορεί να είναι τόσο μινιμαλιστικό όσο και σκανδιναβικό ταυτόχρονα, αλλά οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο είναι τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός περιλαμβάνει συχνά ανοξείδωτο χάλυβα, χρώμιο και λακαρισμένα πλαστικά, ενώ η σκανδιναβική σχεδίαση επικεντρώνεται σε οργανικά υλικά , όπως κουβέρτες κάνναβης, καμπύλες ξύλινες καρέκλες και υφαντά καλάθια. Και οι δύο μορφές απαγορεύουν την ακαταστασία. 

Πηγή: elledecor.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα