14:30
Χρήσιμες συμβουλές για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων!

Χρησιμες συμβουλες για να καθαρισετε το πλυντηριο ρουχων!

3+1 tips για καταπολεμήσετε τα άλατα και τις κακές οσμές.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 19/01/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Καθαρίστε το πλυντήριο σας με τις κορυφαίες συμβουλές μας για τη καταπολέμηση των μικροβίων και των αλάτων, αλλά και την απομάκρυνση κακών οσμών.

Δοκιμάστε τις κορυφαίες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων. Εάν το πλυντήριο σας έχεις φθορές και είστε πεπεισμένοι ότι τα λευκά σας δεν βγαίνουν τόσο φωτεινά, τότε ακολουθείστε τα επόμενα βήματα.

1. Καθαρίστε το συρτάρι απορρυπαντικού

Το συρτάρι απορρυπαντικών μπορεί να είναι ένα καταφύγιο για τα μικρόβια και την κρυσταλλική σκόνη πλυσίματος, αλλά και ένας μικρός χώρος που μπορεί να λερωθεί γρηγορότερα από ό, τι θα φανταζόμασταν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αφαιρέστε ολόκληρο το συρτάρι και καθαρίστε το με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα συνηθισμένο οικιακό καθαριστικό. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να αφαιρέσετε το συρτάρι σας, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε επίσης την κοιλότητα του συρταριού. Θα είναι πεντακάθαρο σε λίγα λεπτά και τα ρούχα σας θα πλένονται  πιο καθαρά αμέσως.

2. Καθαρίστε το φίλτρο

Αδειάστε το φίλτρο τακτικά για να αφαιρέσετε το χνούδι και τη βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί μέσα. Το φίλτρο της πλυντηρίου είναι συνήθως τοποθετημένο κατά μήκος του κάτω άκρου του μηχανήματος, πίσω από ένα αρθρωτό κάλυμμα. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη εάν δεν είστε σίγουροι. Αφαιρέστε προσεκτικά το σωλήνα αποστράγγισης έκτακτης ανάγκης και τοποθετήστε ένα μπολ ή τηγάνι στο πάτωμα κάτω από αυτό.

Αποσυνδέστε και αφήστε το παγιδευμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί. Αντικαταστήστε το βύσμα, αφαιρέστε το μπολ και βάλτε μια πετσέτα στο πάτωμα. Ξεβιδώστε προσεκτικά ή αφήστε το κάλυμμα του φίλτρου. Τα παγιδευμένα νερά και οι βρωμιές πρέπει να αφαιρεθούν. Σκουπίστε με ένα πανί, καθαρίστε τα εξαρτήματα και αντικαταστήστε το κάλυμμα. Ελέγξτε ξανά ότι έχετε αντικαταστήσει σωστά το κάλυμμα για να αποφύγετε τυχόν διαρροές.

3. Αποτρέψτε τις κακές μυρωδιές

Έχετε ανοίξει ποτέ την πόρτα του πλυντηρίου σας και έχετε μια δυσάρεστη μούχλα ή μυρωδιά; Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνθήκες υγρασίας της μηχανής είναι τέλειες για να αναπτυχθεί η μούχλα.

Εάν αφήσετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ελαφρά μετά από τις πλύσεις, βοηθά στην παύση της αναπαραγωγής μικροβίων και μειώνει τις σχετικές υγρασίες. Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική σας αποχέτευση είναι επίσης απαλλαγμένη από βρωμιές και καθαρίζεται τακτικά, καθώς οι οσμές μπορούν να τροφοδοτήσουν πίσω στο μηχάνημα.

4. Χρησιμοποιήστε το σωστό απορρυπαντικό

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με την πληθώρα των απορρυπαντικών που είναι τοποθετημένα στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι εύκολο να σκεφτείτε μόνο το αποτέλεσμα που έχουν στα ρούχα σας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι αφροί και υγρά μαλακτικά έχουν συνδεθεί αφήνοντας ένα κατάλοιπο στη μηχανή που μπορεί να συμβάλει σε κακές μυρωδιές και μούχλα.

Πηγή: idealhome.co.ukΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα