15:00
Αρωματίστε το χώρο σας

Αρωματιστε το χωρο σας

Σας προτείνουμε 3+1 ιδέες να αρωματίσετε το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 11/07/2015 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Ποιος δεν θα ήθελε το σπίτι του να μυρίζει ωραία; Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που διάφορες οσμές κατακλύζουν τον προσωπικό μας χώρο. Αν και εσείς βαρεθήκατε τα αρωματικά κεριά( που στην τελική ούτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν δεν βρίσκεστε σπίτι, μπορείτε, αλλά και αρωματίζουν μόνο όταν καίνε) δώστε βάση σε αυτά που θα σας προτείνουμε και φτιάξτε μόνοι σας αρωματικά χώρου, που σίγουρα θα είναι και πιο φθηνά από του εμπορίου.

Σας προτείνουμε λοιπόν 3+1 ιδέες που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο, που αρωματίζετε τον προσωπικό σας χώρο.

1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό χοντρό αλάτι. Τοποθετήστε μια καλή ποσότητα σε αποξηραμένα φρούτα (που φυσικά το εσωτερικό τους θα πρέπει να είναι άδειο). Βάλτε και λίγο γαρύφαλλο και η καλοκαιρινή αίσθηση θα κατακλύσει τους χώρους του σπιτιού σας.

2. Μαζέψτε λουλούδια από τον κήπο σας, αποξηράνετέ τα και τοποθετήστε τα σε διάφορα διακοσμητικά μπολάκια. Ρίξτε και δύο- τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο και είστε έτοιμη να «ταξιδέψετε» σε λαγκάδια και δάση μόνο με τη μυρωδιά.

3. Δοκιμάστε κάτι ακόμη πιο απλό. Ένα βαζάκι με μαγειρική σόδα και κάποιο αιθέριο έλαιο. Έτσι με πολύ απλά υλικά ο χώρος σας θα μυρίζει απλά ωραία.

4. Πάρτε ένα άδειο βαζάκι (ξέρετε από αυτά που είχαν μαρμελάδες) και γεμίστε το με νερό. Κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες και ρίξτε τες μέσα. Προσθέστε φυλλαράκια από φυτά που έχετε στις γλάστρες σας (μέντα, δεντρολίβανο, δυόσμος κλπ.) και μια «έκρηξη» από μυρωδιές θα δώσει άλλη πνοή στον χώρο σας.

Πηγή φωτογραφιών: brit.coΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα