11:04
3 Feng Shui συμβουλές για μικρό σπίτι ή γραφείο.

3 Feng Shui συμβουλες για μικρο σπιτι η γραφειο.

Είναι το διαμέρισμα ή το γραφείο μας σε χώρο λίγων τετραγωνικών?

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 22/03/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Φυσικά και μπορούμε να το διαμορφώσουμε με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui,έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον λιγοστό χώρο αλλά και να έχουμε ένα περιβάλλον ήρεμο & αρμονικό.

1. Επιλέγουμε τα κατάλληλα έπιπλα

Είναι λογικό πως πρέπει να επιλέξουμε έπιπλα με μικρό όγκο και ακόμα καλύτερα πολυχρηστικά έτσι ώστε για παράδειγμα,ο καναπές του σαλονιού να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς κρεβάτι ή οι πολυθρόνες να έχουν αποθηκευτικό χώρο.

Πέρα όμως απο αυτό θα πρέπει να προσέξουμε το σχέδιό τους να είναι όσο πιο απλό γίνεται και να μην τοποθετήσουμε πολλά έπιπλα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

Εάν για παράδειγμα έχουμε μια κρεβατοκάμαρα πολύ μικρή που χωρά ίσα- ισα το κρεβάτι μας τότε θα φροντίσουμε να μην τοποθετήσουμε. στριμωγμένα και συρταριέρα και κομοδίνα και καλόγερο για τα ρούχα,μέσα στο ίδιο δωμάτιο.

Αντίστοιχα στο γραφείο μας τοποθετούμε το γραφείο με μια καρέκλα επισκέπτη (αντί για δύο) και ράφια στους τοίχους αντί για βιβλιοθήκη (προσοχή ,τα ράφια να μην είναι πίσω απο την πλάτη του γραφείου ή μπροστά του αλλά στο πλάι του).

Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος (μισού μέτρου περίπου) στην είσοδο του δωματίου και του σπιτιού μας έτσι ώστε να μπορεί να εισέρχεται σε αυτό ελεύθερα η θετική ενέργεια.

2. Διακοσμητικά αντικείμενα-φυτά

Δεν θα πρέπει να έχουμε πολλά διακοσμητικά στον μικρό χώρο μας καθώς είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ρέει ελεύθερα η ενέργεια Qi και να μην παρεμποδίζεται καθώς αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην διάθεση και την υγεία μας.

Επιλέγουμε ένα-δυο αντικείμενα διακοσμητικά για κάθε δωμάτιο και κάνουμε επιλογή απο όλα όσα έχουμε ήδη έτσι ώστε να ταιριάζουν με την ενέργεια του δωματίου σύμφωνα με το feng shui πχ στην κρεβατοκάμαρα επιλέγουμε να τοποθετήσουμε δυο όμοια κεριά,στο σαλόνι ένα μελωδό ή οτιδήποτε απο μέταλλο ενώ στο γραφείο τοποθετούμε μια πυραμίδα ή ένα αστέρι απο γυαλί.

Το ίδιο σημαντικό είναι να επιλέξουμε φυτά ή λουλούδια μικρού μεγέθους που θα φέρουν στο χώρο μας το στοιχείο της γής και του ξύλου. Προσέχουμε να μην έχουν μυτερά φύλλα όπως οι κάκτοι ή οι δράκαινες και επιλέγουμε ιδανικά 3 bamboo σε ένα γυάλινο βάζο ή έναν μικρό υάκινθο,κάλλες ή βιολέτες  σε λευκό χρώμα που με το αρμονικό τους σχήμα διευκολύνουν την ροή της ενέργειας Qi.

3. Καθρέφτες

Συνηθίζουμε να τοποθετούμε μεγάλους καθρέφτες ή ακόμα και να καλύπτουμε ολόκληρο  τοίχο σε ένα μικρό δωμάτιο,για να δώσουμε την αίσθηση μεγαλύτερου πεδίου.

Είναι σημαντικό όμως να προσέξουμε ποιο δωμάτιο θα επενδύσουμε με καθρέφτη. Στο σαλόνι μπορούμε οπουδήποτε να τοποθετήσουμε καθρέφτη (ιδανικά παραλληλόγραμμου σχήματος) ή να “ντύσουμε” ένα τοίχο του,όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εάν θέλουμε να τοποθετήσουμε καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο.

Η καλύτερη λύση για την κρεβατοκάμαρα είναι να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη (καλύτερα οβάλ σχήματος και πάνω απο το προσκεφάλι του κρεβατιού) και όχι να επενδύσουμε έναν τοίχο ολόκληρο καθώς σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui δεν πρέπει να αντανακλάται το σώμα μας σε καθρεφτίζουσα επιφάνεια όταν κοιμόμαστε.

Αντίστοιχα για το γραφείο μας επιλέγουμε έναν καθρέφτη δίπλα στην πόρτα ή στο πλάι του γραφείου μας . Έτσι φροντίζουμε και να μεγαλώνει οπτικά ο χώρος αλλά και να αντανακλά το γραφείο μας.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε 
feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία 
feng shui.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα