12:30
Κατασκευάστε τον δικό σας φούρνο

Κατασκευαστε τον δικο σας φουρνο

Ο ένας βάζει τον φούρνο, ο άλλος το φαγητό και οι δύο την παρέα...

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 04/09/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

Χτίζοντας το δικό μας φούρνο με τούβλα είναι μία πολύ φθηνότερη επιλογή από το να πληρώσουμε κάποιον. Έτσι μειώνουμε το κόστος και αυξάνουμε τους επισκέπτες στο σπίτι μας…

Βήμα 1 – Σχέδια

Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας σχέδιο, αν νομίζετε ότι μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία του σχεδιασμού μέχρι την κλίμακα. Διαφορετικά, μπορείτε να βρείτε τα σχέδια σε καταστήματα τοιχοποιίας και τούβλων. Έχοντας βρει τα σχέδια, αγοράζετε όλα τα υλικά.

Βήμα 2 – Διαστάσεις

Τα σχέδια που βρήκατε ίσως χρειαστεί να τα προσαρμόσετε στον χώρο σας. Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε το μέγεθος του χώρου σας και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Βήμα 3 - Δημιουργία της βάσης

Η βάση μπορεί να κατασκευαστεί από πολλούς διαφορετικούς τύπους υλικών. Το σκυρόδεμα είναι το πιο δημοφιλές υλικό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Adobe, κονιάματα, πέτρες, ή ένα συνδυασμό αυτών. Η βάση του φούρνου σας πρέπει να είναι ανθεκτική. Επίσης, πάρτε το χρόνο σας σε αυτό το βήμα, διότι μια κακή κατασκευασμένη βάση θα σημάνει μικρή διάρκεια ζωής για το φούρνο σας.

Βήμα 4 – Κατασκευάστε την εστία-πλάκα

Η πλάκα εστία είναι ουσιαστικά μόνο ένα μεγάλο κομμάτι του σκυροδέματος που η εστία κάθεται. Πλαισιώστε αυτό με σύρμα και ρίξτε την πλάκα. Θυμηθείτε να αφήσετε μια περιοχή στην πλάκα για στάχτες, εκτός και αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή παγίδα τέφρα.

Βήμα 5 - Φτιάξτε την Εστία

Αφού έχετε δημιουργήσει την εστία-πλάκα, μετρήστε ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος στο περιεχόμενο αλλά και για τους τοίχους του θόλου. Στη συνέχεια, επιλέξτε το υλικό από το οποίο θα χτίσετε την εστία σας. Οι περισσότεροι εξωτερικοί φούρνοι χρησιμοποιούν πυρότουβλο, το οποίο είναι εύκολο να βρεθεί. Το Soapstone (πυρόχωμα) είναι ένα άλλο υλικό για χρήση, δεδομένου ότι μπορεί να κρατήσει τη θερμότητα. Αυτό το υλικό κοστίζει περισσότερο από τα πυρότουβλα, αλλά θα αυξήσει την αποδοτικότητα του φούρνου σας.

Βήμα 6 - Δημιουργία του θόλου

Έχοντας κατασκευάσει την εστία συνεχίζουμε με τον θάλαμο θόλο και το ψήσιμο. Ο θόλος σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο στρώματα, ένα εσωτερικό κέλυφος για τον θάλαμο φούρνο και ένα εξωτερικό που θα λειτουργεί σαν κέλυφος για τη μόνωση και την ασφάλεια. Θα πρέπει, επίσης, να κατασκευαστεί κι ένας αγωγός από το θάλαμο ψησίματος ή αλλιώς καμινάδα.

Βήμα 7- Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές

Έχοντας κάνει σωστά τα παραπάνω, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα αδιάβροχο χρώμα και να προσθέσετε τα διακοσμητικά που θέλετε. Περιμένετε περίπου μια εβδομάδα πριν το πρώτο ψήσιμο έτσι ώστε να στεγνώσουν πλήρως όλα τα υλικά.

πηγή φωτογραφιών: fireworksmasonry.com, hgtv.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WENDY προτείνει:

Η WENDY προτείνει:

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Τι κι αν τελικά θα χρειαστεί να αναβληθεί η αποψινή έξοδος λόγω καιρικών συνθηκών...[...]

περισσοτερα
Έξυπνο tip

Έξυπνο tip

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Βρήκαμε για εσάς ένα πολυ έξυπνο tip για να μην χρειαστεί να πετάξετε τίποτα.[...]

περισσοτερα